Izolatiile termice, consumul de energie si confortul
Pe timp de vara, izolatiile termice produse de catre ISOFLECT Insulation asigura respingerea caldurii transmise prin radiatie in proportie de 95 – 97%. Intrucat acest tip de transfer termic este prepoderent in timpul verii, membranele pentru izolatii termice de la ISOFLECT Insulation ar putea asigura confortul termic necesar, instalarea altor materiale pentru izolatii termice (cu conditia ca transferul termic prin convectie sa fie oprit total) insa, intrucat ne situam intr-o regiune care are si anotimp rece, atunci avem nevoie si de ajutorul izolatiilor termice clasice pentru a incetini transferul termic pe conductie, tip de transfer termic ce creste ca importanta in timpul iernii.
Pe timp de iarna, datorita faptului ca membranele ISOFLECT Insulation retin in zona de aer situata intre membrana pentru izolatii termice si materialul de placare (lambriu/gips-carton) o mare parte a aerului cald ce isi urmeaza natural fluxul ascendent, 95-97% din radiatia termica ce este respinsa oricum pe toate directiile, cat si o parte insemnata de transfer termic prin conductie, obtinem urmatoarele beneficii:
– economii insemnate la facturile de energie (gaz, curent, combustibil solid, etc.)
– caldura generata de spatiul de locuit nu mai incalzeste izolatia clasica (vata minerala, celuloza, vata din fibre lemnoase, etc.) care se afla intr-o zona tampon, rece. Astfel, este redus semnificativ riscul de aparitie a condensului in acea zona;
– deoarece izolatia clasica nu mai condenseaza, aceasta isi va pastra proprietatile comunicate de catre producatori.
In conditiile in care preturile energiei cresc de la o luna la alta, este obligatoriu sa executam izolatii termice de cea mai buna calitate, pentru a ne asigura ca pe perioada utilizarii casei vom avea confortul dorit la preturi acceptabile.
Izolatia termica inseamna de fapt suma materialelor ce intra in componenta constructiei, fiecare material contribuind la performanta termica a imobileor.
Pe termen mediu si lung, pe fondul diminuarii resurselor primare si pe fondul cresterii consumului, nu exista nicio sansa ca preturile la energie sa scada, dimpotriva.
Izolatia termica performanta este o conditie fundamentala pentru o exploatare corecta a unui imobil.

Leave a Reply

Comanda rapid Suna acum